Makroalgestudien

Makroalgestudien

Har du lyst til å delta i en spennende studie hvor vi skal kartlegge inntaket av tang og tare og hvordan dettepåvirker forbrukere?

Hvem kan delta i studien?
- Voksne menn og kvinner (over 18 år) i Bergens- og Oslo-området
- Du må spise tang og tare ukentlig.
o Eksempler: Matvarer eller kosttilskudd med tang eller tare, rene tang og tareprodukter eller selvhøstet tang og tare.
o Vi er spesielt interessert i forbrukere av brunalger, slik som sukkertare, wakame, grisetang, butare med fler, og rødalgene nori og grisetangdokke.

Hvem kan ikke delta i studien?
- Gravide eller ammende

Om studien:

Deltagelse i studien innebærer to oppmøtedager. Ved første oppmøte fyller du ut et spørreskjema med bakgrunnsinformasjon hvor vi også kartlegger makroalgespesifikk matvarefrekvens. Du skal levere urinprøver fra 6 påfølgende dager. Ferdig merket utstyr vil bli tilsendt i posten på forhånd eller utlevert. Ved første oppmøte vil det også bli tatt en blodprøve og skjoldbruskkjertelen vil undersøkes. Du vil få med deg utstyr til andre oppmøtedag som er 6 uker senere. Du blir bedt om å avstå fra tang og tare i 6 uker og de samme undersøkelsene vil bli utført ved andre visitt.

Studievisitt vil foregå ved
- For deltakere fra Bergen: Forskningsenhet for Helseundersøkelser i Bergen, Årstadveien 21
- For deltakere fra Oslo: OsloMet Studiested Pilestredet i Oslo, Pilestredet 32-52


Som takk for deltagelsen i studien vil du få et universalgavekort på 500kr og en kokebok. I tillegg vil du få tilbakemelding på jodinntaket ditt og generelle anbefalinger om inntak av tang og tare. Vi vil kontakte deg dersom vi finner blodprøvesvar som er utenfor de fastsatte referanseområdene.

For å kunne delta i studien må du skrive under på et samtykkeskjema. Dette blir gjort på første visitt. Det er liten risiko forbundet med deltakelse i studien, og du kan når som helst, og uten å oppgi grunn, trekke deg fra studien. For mer informasjon, se informasjons- og samtykkeskjema i lenken under.

Informasjons- og samtykkeskjema

Du trenger ikke å fylle ut skjemaet for å melde din interesse. Les nøye gjennom kriteriene for deltakelse og fyll ut feltene under dersom du ønsker å delta. En av prosjektmedarbeiderne vil da ta kontakt med deg.